ЛОЗАРСКИ КОЛОВЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА СТАБИЛНОСТ

При лозята, функционалността наколовете осигурява стабилност на целия ред.

За да не се правят механичните операции още по- трудни, като в това число се включва и прибирането на реколтата, изключително важно за лозарите е избора на материалите така, че да се погрижи максималко добре за фиксирането на тела към коловете.

Преди няколко години лозарите използвани за тази цел посаден бамбук или малки дървени стълбове.

По принцип за тази цел, винопроизводители използваните материали, направени от тях самите и следователно с лошо качество.

Днес на пазара е по-лесно да намерите същите продукти, но направени механично от рязана дървесина или цял от цял дървен къс.

Също така е възможно да се видят на пазара някои компании, които използват малки тръби от неръждаема стомана, проихождащи от отпадъчни материали. Това е добро приложение, особено за спестяване на допълнителни разходи.

Също може да намерите, специфична за лозята профилирани колове, направени от поцинкована стомана или от неръждаема стомана или бамбук. Те могат да бъдат закрепени към главния тел със стоманени куки, което е по-добро решение от използването на нишки или различни кабели.


Колове с поцинковано покритие

Профилиран лозарски коловес поцинковано покритие са направени специално за тази цел.Обикновено се използват тесни плочи от други сфери и се считат за възстановени.

Крайният резултат е по-стабилна опора през годините и, още повече по-евтина.Този нов вид опора е произведена от поцинкована стомана.На върха има един наклонен разрез, които позволява да се заключи тел без никакви аксесоари.

Така, че е възможно да се спестят разходи, от аксесоари  като кука за колове.

Поцинковани заводски колове- сурови

Този вид опора се използва също и в строителната индустрия, и може да се счита за икономична, но солидна опора. Факта, че кола е суров означава, че може да ръждяса бързо и така да предаде ръждата и на тела.Ръждата може да бъде премахната чрез използване на същата опора, но горещо поцинкована. Очевидно е, че разходите, които ще бъдат направени, ще са повече от сурова версия.Освен, че опората трябва да позволява правилния вертикален растеж, тя трябва да бъде и достатъчно стабилна, за да се запази при механичните операции през сезона. По-здрава е и по-голяма защита ще предложи на младите растения. Благодарение на процеса на поцинковане, който ограничава корозията, всяко преминаване на токсичните вещества в завода и по-късно в лозето, бива избегнато!

PVC колове

Коловете от PVC са направени от пластмасов материал и се използват с различна дължина, както от първия тел, така и на втория тел. Предлагани повече от 35 години, те лесно могат да се намерят на пазара.За изграждането, суровия материал е отличен, закален и в състояние да устои на лоши атмосферни условия. Ползите от коловете са доста полезни за лозарите, като добра гъвкавост, както и че благодарение на тяхната висока устойчивост, те са в състояние да бъдат ефективни през годините.

Те могат да се използват за различни цели в селското стопанство, като домати, грах, и бонзай.

Наличните мерки са: Ø 16 мм - Ø 20 мм - Ø 24 мм

Колове от фибростъкло

 

За тези, които не искат метални скоби поради естетически причини, но все пак се нуждаят от силни и трайни колове, можем да предложим идеалното решение- колове от фибростъкло, произведени посредством пултрузия. Предлагат се в диаметри от 6.8-10 -12 mm.

Равностойността на диаметри от GRP и PVC е наполовина:

• VTR 8 мм - 16 мм PVC (подсилена)

• VTR 10 мм - 20 мм PVC (подсилена)

• VTR 12 мм - 24 мм PVC (подсилена)

Бамбукови колове

„Аксесоари заЛозята” Ви предлагат първокачествени колове, произведени в нашите заводи на Изток под наше наблюдение. Бамбуковите колове се произвежда в изобилие в няколко страни от Изтока (Китай, Индия, Пакистан, Индонезия, Малайзия и др.), от които могат да бъдат внасяни вече опаковани в пакети. Работата, за да получите готовия продукт е дълга и тромава и се извършва от малки семейни предприятия, които след това ще дадат подготвените колове на търговци и износители. В бамбук кухото стъбло е вече пълно и се характеризира с висока здравина и еластичност и с различна продължителност в зависимост от материала, от 4-5 до 7-10 години.

 

 

 

 

Цената на този екзотичен материал не е висока и това може да е удобно , когато имате нужда от колове, който да бъдат използвани само в първите години на системата.

Кол с малка дължина: Използват се къси дължини от различни растения (акация дърво, кестен), или други такива, отглеждани в лоши условия.

 

В областта на обработените дървета, се използва бор, който е много добър, но доста скъп и евкалипт, който се ограничава до по-малки размери, което позволява дълбоко проникване в импрегнираното средство и осигуряване на добра трайност.


Нашите бамбукови коловесе използват в селското стопанство, когато е необходимо да се използва опора: овощни градини, лозя, отглеждане на цветя, градинарство и т.н.

Предимствата, който предлагат бамбукови колове са забележителни: издръжливост, гъвкавост, сила, екологичност, удобство.

 

 Диаметри             Дължина

 8 мм/ 45 мм          Мм 4000


Търговските марки, лога и т.н., са изключителна собственост на наши служители, които се използват само за търговски цели само чрез писмено съгласие от аксесоари за Лозята.