Maiestrie pe teren: Mesterii de vinificatie folosind arcurile de distanțare in podgorii

 

Podgoria Caffa Marino

Mango, Cuneo.

Cum mi-a venit ideea de a folosi arcurile de distantare?

Numele meu este Caffa Marino si detin Podgoria Caffa Marino.

Este localizata in localitatea Mango din Provincea Cuneo si avem o productie de Muscat.

 

 

Detinand aproximativ 25 de hectare de podgorie, am lucrat la vii alaturi de sotia mea si cateodata singur. Nu am mai reusit sa ma descurc in timpul primaverii si astfel am fost nevoit sa angajez personal dublu care s-a ocupat de struguri si punerea in sus a mugurilor si i-au pozitionat intr-o pozitie corecta pentru o crestere mai buna, oferindu-le tratamente speciale cum ar fi tunderea lastarilor de vita de vie si altele.

Cand vita de vie a inflorit după iarna si a inceput caldura, dispozitia a durat o perioada scurta de timp si a afectat toate lucrarile efectuate anterior. Acest lucru a cauzat intarzieri in aruncarea lastarilor care s-au alungit in cateva saptamani, care au devenit in pericol si prezentau un mare risc de rupere a lor, datorită faptului ca acestea sunt pliate in sus și apoi au fost inserate in fire intermediar fixe, provocând pagube la vița de vie.

La inceput am folosit un fir comun care a fost digerat ecologic, firul a fost legat de capul parului si putin cate putin, a fost fixat in noduri in serie de zig zag atasandu-i mladitei cu ajutorul unei masini speciale. Aceasta a fost o solutie foarte lenta si foarte scumpa daca ne gandim la forta de munca.

Urmatoarea solutie ce am adoptat-o a fost sa fixam distantatorul intr-o pozitie care nu permite nici o rotatie la jumatatea aracului. Cand planta a capatat o anumita lungime, au fost puse niste fire de plastic, acestea au permis mai putina munca, atunci cand au fost plasate pe lastari.

 

La o alta podgorie unde produceam alt tip de struguri am descoperit arcurile distantatoare in loc, aruncand firele de fier, creand astfel asa numita planta binara (firele pornesc in lungimi mari paralele, fiind rulate bine si distantate fiecare de arcuri de aproximativ 50 cm). La o anumita lungime a lastarului, apoi redus, arcul este ridicat la jumatatea aracului ducand la umflarea extremitatilor. Folosind cel putin 80% din arc, este mai bine pentru planta sa creasca intre spatiul creat de arcuri. Am redus mai mult de 2 hectare sigur in acea zi.

25 de hectarte de vita de vie sunt dotate in acest moment cu acest sistem, economiile mele cu acest sistem sunt destul de evidente, avand nevoie de o forta de munca redusa si mult mai putin timp de munca.

Utilizand sistemul de arcuri distantatoare, am adunat cele mai bune produse ca si cantitate si calitate.

Inflorire puternica cu irigații bune (polenizarea, inflorirea strugurilor) influenteaza tratamentele, acest sistem favorizand penetrarea garnizoanele sanitare. Strugurii au parte de cea mai buna expunere solara, care ajuta la coacere, la creștere de (zaharina), ceea ce face cu siguranta un produs inconfundabil.

 

 

Caffa Marino

 


Podgoria Caffa Marino

Localizare Frava - Mango, Cuneo

Telefon mobil: 3386996585 / de la birou: 0141/89456

 

Accesorii pentru Podgorii ii multumeste foarte mult pe aceasta cale Dl Marino Caffa pentru acest mare serviciu.

Datorita experientei sale Accesorii pentru Podgorii si-a IMBUNATATIT DISTANTATOARELE PENTRU VITA DE VIE PENTRU ORICE TIP DE ARAC.

 

Noile produse au fost lansate pe piata de Accesorii pentru Podgorii si reprezinta de asemenea rezultatul experientei sale pe piata care le permite companiei sa intre pe pietele si din afara Europei.