Stalpi Pentru Podgorii

Alegerea materialelor din care se va compune podgoria, este un foarte delicată, deoarece acesta ar trebui să însoțească planta pe tot parcursul vieții sale, indiferent dacă aceasta se face în colectarea manuala sau mecanica.

În cazul recoltării mecanice solicitarile indicate de paletele agricole este transmisa întregii structuri a sistemului de plantare care trebuie să fie una solida si elastica. 

Stalpul pentru vie joaca un rol fundamental pentru elasticitatea si soliditatea plantei.

Stalpii de vita de vie trebuie divizati in trei tipologii:

 

  • Stalpi din Metal Galvanizati la cald, si din zinc-magneziu la rece
  • Stalpi din Lemn
  • Stalpi din Beton precomprimati
  • Stalpi din PVC

Toate cele patru tipuri de Stalpi de Vie au importanta lor tehnica si economica, dar în funcție de caracteristicile și forma de reproducere sau de selecție în podgorie, trebuie sa alegem unul care potriveste cel mai bine nevoilor noastre.

Fiecare secţiune explica beneficiile fiecarui tip de produs cel mai bine adaptat in functie de densitatea de plantare.

Stalpii de vita de vie trebuie divizati in trei tipologiiStalpii de vita de vie trebuie divizati in trei tipologii:Stalpii de vita de vie trebuie divizati in trei tipologii:

Stalpi Zincati

 

 

Stalpul din Metal a luat acum radacini in viticultura moderna, ca un înlocuitor viabil pentru mai multe tipuri tradiționale de Stalpi din lemn si beton.

Usurinta de a folosi Stalpul de Metal permite chiar si la plantele cele mai inaccesibile, stabilirea unei vii care reflectă standarde înalte de calitate.

Sistemele de sprijin metalice reprezintă o soluție adecvată, deoarece asocieaza la o dimensiune limitata o rezistenta optima.

Stalpii de Metal zincati permit aplicarea perfecta de accesorii pentru vie, cum ar fi Distantator pentru sine duble, rafturi fixe, Suporturi pentru fire progresive si altele.

Stalpi din Lemn

 

O atitudine buna se regăseste la Stalpii de lemn, prevăzuti cu un diametru nu foarte mare (care reduce desprinderea de fructe de padure din apropierea sistemului de sprijin), dar durabilitatea limitează utilizarea lor fata de cele de bună calitate, tratate corespunzator sau acoperite cu o foaie de oțel inoxidabil.

Stalpi din Beton

 

Stalpul de beton pana acum cativa ani a fost cel mai putin utilizat ca si sistem de sprijin pentru diverse culturi. Cei mai populari sunt Stalpii de beton precomprimati care au urmatoarele caracteristici:

Durabilitatea in timp cu posibilitate de refolosire, raport bun calitate prêt, rezistenta la impact si intemperii.

 

Stalpii din PVC

 

 

 

 

Stalp din Plastic PVC a carui tarie nu are egal.

Sectiunea circulara ofera stalpului proprietate mecanica inalta ce permite distantierea intre sarme pana la 6 m: acoperirea exterioara a suprafeței cu rasina, va permite sa aibă un ciclu de viață a cărui durată nu are egal.